Loading

wait a moment

Flickan får plötslig panikattack på flyget – då vänder sig mamman och inser vad någon lagt i hennes glas

Flygplansskräck är en vanlig rädsla som kan drabba en person i totat olika utsträckningar. För de som lider av den starka varianten kan en stund uppe i luften vara fylld av ångest, och i värsta fall panik. Dels på grund av rädslan för att störta, och dels för att det inte går att ta sig någonstans.

Men det finns en sak som är värre än att själv drabbas av panik under en flygresa, och det är om du reser med ett barn som får en panikattack.

Det hände mamman Erika Jeorgean Swart när hon skulle flyga med sina tre barn från Orlando till Newark i USA.

När Erikas nioåriga dotter fick en panikattack på flyget gick Erikas puls upp kraftigt. Där var hon, fast på ett flyg med sina tre barn, varav den äldsta, Gabby, blir mer och mer stressad och börjar gråta och hyperventilera, och det faktum att hon har diabetes gjorde det inte bättre.

Främling gav dottern en ”specialdrink” för att lugna ner henne
Men mitt i kaoset hände något fick Erika att tappa hakan. En främling tog tag i saken och gav Gabby en ”specialdrink”.

”Han försökte få henne att skratta och gav henne specialdrinkar”, skriver mamman Erika Jeorgean Swart i ett Facebook-inlägg till Southwest Airlines.

Efter att ha betraktat mannen, som jobbade på flyget, en stund med Gabby, var Erika förbluffad. Såhär berättar hon med sina egna ord på Facebook:

”Han föreslog att de skulle prata för att få henne att tänka på annat än landningen. Så de pratade i ungefär 30 minuter om allt från hans dotter, som är i samma ålder, till hennes husdjur och till vilken klass hon går i. När det var extremt turbulent började hon gråta och tog tag i hans arm. Han svarade varsamt att hon kunde hålla fast så länge hon ville. Precis efter detta så började hennes blodsockernivåer sjunka farligt lågt på grund av den extrema stress hon kände. Han flög upp från sitt säte för att hämta apelsinjuice och kom sedan tillbaka för att sitta med henne”.

Mamman fortsätter sitt inlägg:

”När vi hade landat och rullade mot gaten tog han mikrofonen och meddelande att hans vän, Gabby, på första raden hade överkommit sin flygrädsla. Han bad sedan om en rungande applåd. Hela planet applådade för henne. Det var en underbar upplevelse på Southwest. Vi är för evigt tacksamma över att ha mött en så vacker, osjälvisk själ”, skriver Erika Jeorgean Swart på Facebook.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *