Loading

wait a moment

Hemlös man hjälper främling i knipa – dagar senare skapar han rubriker världen över

Dave Cochran är en hemlös man som bor i sin gamla skruttiga bil. Han gör inte mycket väsen från sig men behöver någon hjälp så finns han där. Men han hade ingen aning om vad hans goda gärningar skulle leda till.

Dave har inte mycket att leva på. Han är en hemlös man i Kansas, USA som tar lite ströjobb här och där för att klara sig för dagen.

En dag drog ett riktigt snöoväder in över Kansas. Dave som var ute och körde på vägen såg hur en bil hade kört av vägen och fastnat i en snödriva.

Ställer upp – i ur och skur
Föraren i den andra bilen försökte allt han kunde, men bilen satt verkligen fast. Eftersom Daves bil var mycket större och mycket mer kraftfull erbjöd han sig att hjälpa till.

Dave blev först lite nervös eftersom hans egen bil var väldigt gammal och sliten och den andra föraren körde en sprillans ny BMW. Eftersom han knappt hade så att han klarade sig för dagen hoppades han att han inte skulle råka repa eller skada främlingens nya bil.

Visste inte vem han hade hjälpt
Men allt gick bra och mannen tackade Dave så mycket för hjälpen. Dave visste inte vem det var han hade hjälp – men det skulle han snart bli varse om.

Främlingen som hade fått hjälp var ingen mindre än Jeff Allen, en NFL-spelare i Kansas City Chiefs. Han ville tacka mannen som hjälpt honom men allt han visste var att han hette Dave och körde en gammal pickup.

Så Jeff använde sig av sociala medier för att hitta sin räddare i nöden. På Twitter skrev han att han ville bjuda den vänliga mannen på matchbiljetter men att han inte visste hur han skulle kontakta honom.

”Har aldrig varit på fotboll tidigare”
Jeffs inlägg blev viralt och nådde till slut till Dave som aldrig tidigare hade använt Twitter, men han lyckades få kontakt med Jeff som gav honom tre biljetter till nästa match.

– Han gav mig tre biljetter till matchen på söndag. Gud välsigna honom, jag har ju aldrig varit på amerikansk fotboll tidigare, sa en överväldigad Dave till CBS News.

Dave förväntade sig verkligen ingenting i genlängd när han hjälpte Jeff ur snön. Men hans goda gärning har fått spridning över hela världen och nu har tusentals människor hyllat honom.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *